28.04.2011

Sunuculuğunu AHMET YAPAN'ın yaptığı 2011 Yılı Kutlu Doğum Proğramı coşku ile kutlandı

15.04.2011 Tarihinde Gelsenkirchen ve Rencklinghausen Bölgelerinde faaliyette bulunan 26 DİTİB Derneğinin   katılımı ile Gelsenkirchen Vision Düğün  Salonunda yapılan Kutlu Doğum Programı yapıldı.Misafir konuşmacısı T.C. Diyanet  İşleri Başkanlığı Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkan ı Sayın Ahmet ÇELİK, bu programın Komite üyeleri olan Castrop-Rauxel
Mevlana Camii Dernek Başkanı Can , Castrop-Rauxel Mevlana Camii Din Görevlisi Kadir KIZILTEPE. Rencklinghausen Süderwich Kuba Camii Din görevlisi Ahmet YAPAN ve Gladbeck Türkiye Camii Din Görevlisi  Nazif ORAL tarafından  14.04.20011 tarihinde Düsseldorf Hava Limanında karşılandı.
KARA




Daha sonra sayın Ahmet Çelik Hocamız ve Komite üyeleri Almanya'nın şu an en büyük camii ünvanını alan Duisburg Polman Camii'ne gittiler. Burada Polman Camii din görevlileri camiinin yapımından bu ana geçirdiği aşamalar  hakkında bilgi verdiler.


Daha sonra Münster Bölgemizde bulunan en  büyük camiilerimizden olan Gladbeck Türkiye Camii'ne giden Sayın Ahmet ÇELİK Hocamız burada da Din Görevlileri Nazif ORAL ve Kasım OĞAN'dan Camii müştemilatı, Camii üyeleri, Kur'an Kursuna devam eden öğrencilerin sayı ve durumları ve genel olarak cemaat durumu hakkında bilgi aldı.    

 Aynı gün bu camii ziyaetlerinden sonra Rencklinghausen ve Gelsenkirchen bölgelerinde faaliyette bulunan 26 Derneğin ortaklaşa düzenledikleri Kutlu Doğum Programına geçildi.
            T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Sayın Ahmet ÇELİK hocamızın konuşmacı olarak katıldığı programa T.C. Münster Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Atasşesi Suat ALTUNKUŞ, Türkiye Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve T.B.M.M Karabük  Milletvekili Dr.Mustafa ÜNAL, KRW Eyalet Birliği Başkanı Erol KESİCİ, Dernek Başkanları Din Görevlileri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı. 



 Proğrmaın sunuculuğunu Recklinghausen Süderwich Kuba Camii Din Görevlisi Ahmet YAPAN yaptı

Toplu olarak ve coşku ile söylenen İstiklal Marşımızın ardından açış Kur'an-ı Kerimi Oer-Erkenschwick Abdülhamithan Camii Din Görevlisi  Mahmut YILMAZ tarafından okundu.

Daha sonra T.C. Münster Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Atasşesi Suat ALTUNKUŞ selamlama konuşması yaptı.

GE.Hassel Mesid-i Aksa Camii Öğrencilerinden görme engelli iki kız kardeş Kübra Nur  ve Hilal Nur BİNEK'in okudukları "Yetim Kız" şiiri dinleyenleri duygulandırdı. 
Okunan şiirin ardından Oer-Erkenschwick Abdülhamithan Camii Din Görevlisi  Mahmut YILMAZ'ın başkanlığında bölgede faaliyette bulunan din görevlilerinden oluşturulan Tasavvuf Musiki Korosu bir konser verdi Verilen konser seyirciler tarafından ilgi ve dikkatle izlenerek büyük alkış aldı.




Tasavvuf Musiki Korosunun konserine mütakip Herten Sultan Ahmet Camii Din Görevlisi Niyazi ARAT ve Herten Westerholt Yeni Camii Din Görevlisi Mehmet GEBEŞ tarafından okunan çift ezan ile akşam namazı için ara verildi.

Verilen aranın ardından Castrop-Rauxel Mevlana Camii Din Görevlisi Kadir KIZILTEPE'nin kızı Beyzanur KIZILTEPE tarafından 40 Yaşındasın şiiri beğeniyle izlendi.


 Bu şiirden sonra GE.Hassel Mesid-i Aksa Camii Öğrencilerinden Zehra İYERCİN tafından Annem adlı bir şiir okundu.



Okunan şiirin ardından T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Sayın Ahmet ÇELİK hocamız Konferasları sundular.





Dorsten Fatih Camii Öğrencilerinden  Fatih KEVEN tarafından okunan kapanış Kur'an-ı Kerimi ile program son buldu.


Program sonunda T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Sayın Ahmet ÇELİK hocamız ve Programa katkı sağlayan tüm katılımcılar ile hatıra fotografı çektirildi.



1 yorum: