12.04.2012

2012 Kutlu Doğum DİTİB Re.Ge.Bot.Dernekleri Tarafından Almanya da Muhteşem Kutlandı.


T.C.Münster Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliği Re-Ge ve Bot. bölgeleri Kutlu Doğum Komitesi tarafından organize edilen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ'ın konuşmacı olarak katıldığı Kutlu Doğum Proğramı 09.04.2012 tarihinde Gelsenkirchen de   kutlandı.Proğrama Almanya Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Ali DERE,Münster Din Hizmetleri Ataşesi

Suat ALTUNKUŞ,DİTİB Münster KRW başkanı Erol KESİCİ,din görevlileri,dernek başkanları,3000 e yakın halkımız iştirak etti.Sunuculuğunu Recklinghausen Süderwich Kuba Camii Din Görevlisi Ahmet YAPAN'ın yaptığı proğram İstiklal Marşı ve Gelsenkirchen Erle Ulu Camii Din Görevlisi İbrahim Noğman'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başladı,Diyanet İşleri Başkanlığının hazırlamış olduğu 2012 yılı  Kutlu Doğum Sinevizyonun izlenmesinden sonra Kutlu Doğum Komitesi adına DİTİB Münster KRW başkanı Erol KESİCİ ,Münster Din Hizmetleri Ataşesi Suat ALTUNKUŞ, Almanya Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Ali DERE'nin selamlama konuşmaları ile devam etti.
Kanal Avrupa Televizyonu'nun CANLI olarak yapmış olduğu proğramın açılışını Kanal Avrupa Televizyonu idarecilerinden ve proğram yapımcısı Mehmet BAŞ yaptı.Kutlu Doğum Komitesi tarafından daha önce yapılan Hz. Peygamber sav Efendimiz' e Mektup - Şiir yazma ve okuma,güzel ilahi söyleme yarışmalarında birinci olan çocuklar sahne de görev aldı. Çocukların okumuş olduğu mektup-şiir ve ilahiler izleyiciler tarafından heyecanla izlendi,Hz. Peygamber sav Efendimiz'e sevgisini göstermeye çalışan çocukların gayretleri izleyicileri  göz yaşlarına boğdu.
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ, konuşmasında bu senenin Kutlu Doğum Haftası konusu olan İslam Kardeşliği ve Kardeşlik Hukuku hakkında çok etkili bir konuşma yaptı,konuşmasında gurbet ellerde kardeşliğin ve bu kardeşliğin yaşatılmasını ne kadar önemli olduğunu çeşitli örneklerle anlattı, 3000 e yakın izleyicinin hiç ses çıkarmadan izlemeleri hem herkes tarafından takdir topladı.
Daha sonra Herten Sultan Ahmet Camii Din Görevlisi Niyazi ARAT ve Gelsenkirchen Scholwen Ayasofya Camii Din Görevlisi Saadettin YILDIZ tarafından okunan  çifte ezan bütün izleyicileri adeta büyüledi ,Re-Ge-Bot. Bölgeleri Din Görevlileri İlahi Grubunun vermiş olduğu mini konser ,izleyiciler tarafından takdir topladı.
Proğramın en harketli bölümlerinden biri Hz. Peygamber sav Efendimiz' e Mektup - Şiir yazma ve okuma,güzel ilahi söyleme yarışmalarında dereceye giren ilk üç öğrencilere hediyelerin takdim edilmesi idi,birincilere diz üstü bilgisayarların,ikinci ve üçüncülere de bir mktar paranın hediye olarak verildiği proğram da izleyiciler için de hediyeler hazırlanmıştı.Çocuklara bisiklet,gençlere cep telefonu ,büyüklere de UMRE  nin düşünüldüğü bölümde hediyeler için çekiliş yapıldı,çekiliş sonunda bisikleti kazanan izleyici ye Münster Din Hizmetleri Ataşesi Suat ALTUNKUŞ, cep telefonunu kazanan izleyiciye Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Ali DERE, Umre yi kazana izleyiciye de Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ hocamız hediyelerini takdim ettiler.
Proğram,yemek ikramı ve sunucu Ahmet YAPAN'ın başta proğrama iştirak eden protokola,dernek başkanlarına,din görevlilerine ,proğrama maddi ve manevi destek verenlere , sponsorlara ve Proğramı canlı olarak yayınlayan Kanal Avrupa Televizyonuna teşekkür ederek sona erdi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder