20.07.2011

HOLLANDA'da Hüseyin DEMİRCİ ile bir gün...


Avrupa ülkesi olan Almanya'ya geçiçi görevli olarak geldik,tabii ki avrupa ülkesine bir vesile gelinmiş ise biraz gezmek ve görmek gerekir. İnsan ruhu, kâinatta geçerli olan hareket kanununa tabi olarak hareket etmekle istirahat eder, mutlu olur. Çalışan kimselerin, tembellik döşeğinde yatanlardan daha mutlu olmalarının hikmeti de budur.Ayrıca, her yenilikte bir lezzet vardır. Seyahatte de yeni mekânlar, yeni havalar, yeni arkadaşlar, yeni meşgaleler olur. Bu çok yönlü yeniliklerden dolayı da ruhta bir ferahlık oluşur, bu da sağlığa yardım eder.
 Sevgili Peygamber Efendimiz (sav) buyuruyor: "Seyahat edin,sıhhat bulun"  ( Ahmet b. Hanbel, 3/280; Aclunî, 1/445).
Benim de Hollanda aklıma geldi,niye Hollanda çünkü orada sevdiğim bir din görevlisi arkadaşım Hüseyin Demirci vardı.Telefonlaştık sağolsun davet etti ve ailemi alıp yollara düştük.Hüseyin hocama buradan teşekkür etmek istiyorum,gerçekten yağmurlu hava da eşi ile beraber bizi yanına aldı ve bulunduğu bölgeyi,Rotterdam'ı gezilmesi gerektiği şekliyle gezdirdi.Hollanda Diyanet Vakfı'ndanbaşladı.Lahey İnsan Hakları Mahke-mesi,Meclis Binası,Çin mahallesi,Kraliçenin evi,İslam Üniversitesi,Euromast isimli kule,bugün
hala çalışır durumda olan Yeldeğirmenleri,Avrupa'nın en son kıyısı(İngiltere Limanı),Okyanus kabardığı zaman tedbir için yapılan kapılar vb.kısa bir günde çok ziyaretler  gerçekleştirildi. Hollanda gerçekten gezilmeye değer bir yer,tabii ki Hüseyin hocam gibi bir rehberiniz olursa.Siz dostlarımı gezi fotoğrafları ile başabaşa bırakmak istiyorum.








NOT:  Fotoğrafların devamı FOTOĞRAFLAR sayfamızda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder