19.08.2012

Gurbette Mezarlık Ziyareti



 18.08.2012 tarihinde Ramazan-ı Şerif ayının son günü Arefe olması vesilesi ile Recklinghausen Süderwich Kuba Camii din görevlisi Ahmet Yapan,dernek başkanı Taner Karagöl, dernek yönetimi ve bayanlardan oluşan cemaat ile Recklinghausen de bulunan müslüman mezarlığına bir ziyaret gerçekleştirmiştir. 

 Recklinghausen Ditib Merkez camii din görevlisi Yusuf Dikmen, dernek başkanı Sinan Özen ve yönetiminin
organize ettiği geçen yıl ilk olarak yapılan mezarlık ziyaretine ,diğer cemiyet ve cemaatlardan da iştirak olmuştur. Mezarlıkta  Kur'an-ı Kerim tilavei edilerek  dua yapılmış, ziyaret katılan misafirlerden ilk defa Almanya da mezarlık ziyareti yapanlar duygularını ve mutluluklarını birbirlerii ile paylaşmışlardır.
Proğrama mukabele vesilesi ile ancak duaya yetişen Süderwich Kuba Camii ziyaretçileri de daha sonra Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua ile ziyaretlerini tamamlamışlardır.
Din görevlisi Ahmet yapan " mezarlık ziyaretinin öneminden, özelikle Hristiyan mezarlarının arasında bir avuç müslüman kardeşlerimizin de unutulmaması hakkında kısa bir konuşma yapmış ve bunun Müslüman mezarlığı olan diğer bölgelere de örnek olacağını ümit ediyorum " diyerek sözlerini tamalamıştır.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder