26.11.2010

Suderwich Kuba Camisinde Almanya-Türkiye maçı heyecanı

Suderwich Kuba Camisinde Almanya-Türkiye maçı heyecanı

Cami, milli birlik ve beraberlik fonsiyonunu bir kez daha sergiledi
2012 Avrupa Futbol Şampiyonası grup elemelerinde eşleşen Almanya-Türkiye maçı komşu dernek DİTİB Recklinghausen-Suderwich Kuba Camii’nde yoğun katılımla izlendi.
Genç cemaat, başkent Berlin’in Olimpik Stadyumu’nda sergilenen türk futbolundan mutlu olmamalarına rağmen maçı büyük bir heyecanla takip ettiler.
100′e yakın gencin katıldığı ortak maç izleme akşamında, camiinin lokali hınca hınç doluydu. Dernek Başkanı
Taner Karagöl ve ekibinin tertiplediği akşamda, cami yararına döner satışı da gerçekleşti.
DİTİB Datteln Orhan Gazi Camii Din Görevlisi Rıdvan Kurtulmuş, DİTİB Recklinghausen Merkez Camii Genel Sekreteri Selahattin Aksu ve Din Görevlisi Yusuf Dikmen’in de katıldığı akşamda, Suderwich Kuba Camii Din Görevlisi Ahmet Yapan misafirleri camilerinde ağırlamaktan dolayı mutluluğunu belirtti.
Türk Milli Takımı formasını giyinip ellerinde Türk bayrakları ile maç izlemeye gelen gençler, camide
güzel bir görüntü sergilediler. Gençlerin çoğunun doğdukları, yaşadıkları ülke Almanya’nın anavatan Türkiye’yi Klose’nin iki ve Özil’in bir golüyle 3-0 mağlup etmesi, başka bir ülkenin Türkiye’yi mağlup ettiğinde duyulan üzüntünün aksine değişik bir his yaşattı.
Alman milli takımında top koşturan türk asıllı yıldız oyuncu Mesut Özil’in Türkiye’ye karşı 79.ncu dakikada atmış olduğu golden sonra göstermiş olduğu ağırbaşlılığından dolayı gençler tarafından alkış aldı
Haber www.camimiz.com 09.10.2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder